Onderhoud van de dekens

 

Zich geborgen voelen, innerlijk tot rust komen, de eigen krachten weer aanvullen.
Dit wordt mogelijk gemaakt door het bijzondere design van deze heerlijk zachte dekens.

Om het zachte karakter zo goed mogelijk te behouden, wordt de deken het beste onderhouden overeenkomstig de bijgevoegde gebruiksvoorschriften. Het materiaal kan gaan pluizen tijdens het gebruik of na het wassen, dat is typerend voor natuurvezel. Het is echter niet nodig om ze te wassen vóór gebruik.

Wasvoorschrift voor katoenen dekens

Bedankt dat u voor deze deken, gemaakt van zuiver natuurmateriaal, gekozen hebt. Om lang plezier aan uw nieuwe deken te beleven, raden wij de onderstaande behandeling aan:

  • Was uw deken het beste in het wolwas programma van uw wasmachine op 30 °C en maak gebruik van een vloeibar wasmiddel voor wol of delicate vezels. Gebruik alleen maar wasmiddel zonder optische bleekmiddelen en geen wasverzachter daardoor kunnen de vezels aan elkaar plakken.
  • Voor gekleurde dekens worden hoogwardige huid- en milieuvriendelijke kleurstoffen gebruikt. Deze zullen niets of nauwelijks afgeven in de was. Om ieder risico te vermijden raden wij aan de gekleurde deken de eerste keer niet met de lichte of witte was mee te wassen.
  • Na het wassen raden wij het gebruik van de centrifugefunctie voor wol of fijne was van uw wasmachine aan. Gelieve de deken niet in natte toestand uit te slaan.
  • Wij adviseren de deken in de droger bij lage temperaturen te drogen, op deze manier wordt de deken weer mooi zacht. Als u bij voorkeur de deken in de frisse lucht laat drogen, dient u de deken niet uit te slaan en niet aan de randen op te hangen.

Het lichte badstof karakter na het wassen is normaal voor dit product met natuurlijke vezels.