Vitaily, alles in één

Het ‘alles- in-één’ biologische voedingssupplementenpakket.

Welke supplementen heb ik nodig?

Noteer de link van deze pagina; zo kun je in de toekomst makkelijk weer bestellen wanneer Vitaily je goed bevalt.

Bestel Vitaily hier: https://vitaily.nl/ref/54/

Met de code Praktijkunify krijg je bovendien € 7,50 korting op een proef-maandabonnement.

Wat moet ik slikken?

Met al die verschillende adviezen en de grote variatie aan supplementen die er tegenwoordig te koop zijn, wist ik op een gegeven moment niet meer wat ik moest slikken en ook niet of het nog bij elkaar paste. Bovendien heeft iedereen een basishoeveelheid aan vitamines en mineralen per dag nodig en kwam ik er dus ook nog eens achter dat veel merken te weinig vitamines en mineralen in hun supplementen stopten. Ik bleef dus een tekort houden en zag op een gegeven moment, met die kast vol potjes en flesjes vol vitaminen, mineralen, kruiden en andere aanvullingen door de bomen het bos niet meer.

Herkenbaar? Lees dan verder…

Heb je eigenlijk wel supplementen nodig?

Wanneer je biologisch-dynamische voeding gebruikt (dat is voeding die verbouwd wordt in een natuurlijk en rijk ecosysteem zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen) en jij jouw voeding goed varieert, dan heb je volgens mij geen aanvullingen nodig. Dat geldt in ieder geval wanneer je daarnaast weinig stress hebt, gezond bent en beschikt over een goede spijsvertering.

Tja en daar gaan we al…

De meeste mensen eten namelijk niet (100%) biologisch-dynamisch en ze eten ook niet voldoende gevarieerd. Daarbij komt dat veel mensen stress hebben, niet écht gezond zijn en dat, zeker, hun spijsvertering te wensen overlaat.

Tja en daar gaan we nogmaals…

Niet-biologisch-dynamische voedingsmiddelen zijn belast met pesticiden. Bovendien zijn ze – vaak sterk – verarmd in voedingswaarde doordat ze ofwel in grond staan die met kunstmest is bewerkt, ofwel helemaal niet meer in de aarde, maar op zogenaamd substraat (een soort plantaardige bio-industrie). Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen die voor hun gevoel behoorlijk goed eten, toch allerlei tekorten blijken te ontwikkelen, zeker wanneer er sprake is van stress en/of de gezondheid niet optimaal is. Dan is het verbruik van vitale stoffen in het lichaam namelijk verhoogd of verloopt deze minder efficiënt, terwijl ze bij een niet-optimale spijsvertering ook nog eens de voedingsstoffen die ze wél binnenkrijgen, minder goed kunnen opnemen.

Samengevat…

In onze huidige maatschappij kunnen wij mensen om allerlei redenen flinke tekorten ontwikkelen.

Welke tekorten hebben mensen in het westen?

Een groot deel van de Nederlanders krijgt, via hun voeding, te weinig omega 3-vetzuren, vitamine K, jodium, selenium en magnesium binnen. Daarnaast is de zonkracht in Nederland een groot deel van het jaar te zwak om voldoende vitamine D te kunnen aanmaken. Daardoor hebben de meeste Nederlanders ook een suboptimale vitamine D-status. Het aanvullen van deze voedingsstoffen met behulp van supplementen lijkt mij dan ook voor velen geen overbodige luxe.

Alles-in-één pakket

Om niet weer te vervallen in de eerder beschreven kast vol potjes en flesjes met vitaminen, mineralen en kruiden van allerlei verschillende merken, is het verstandig je te richten op gezonde(re) voeding plus een no-nonsense basisaanvulling. Zo’n basisaanvulling zou dan dus moeten bestaan uit vitale voedingsstoffen waarvan bekend is dat veel mensen ze tekortkomen. En als dat dan allemaal in een ‘alles-in-één pakket’ verkrijgbaar zou zijn, in de juiste doseringen en verhoudingen, zou dat toch heel fijn zijn. Het nam in ieder geval voor mij zelf een boel onzekerheid en ‘supplementenchaos’ weg.

Vitaily

alles-in-één

Ook Drs. Richard de Leth werd geconfronteerd met deze dagelijkse ‘chaos’ . Daarom heeft hij, op basis van jarenlange ervaring,  zo’n alles-in-één pakket samengesteld:

Een doos met 30 zakjes, voor elke dag van de maand één, met slechts drie tabletten per dag. In deze tabletten zitten alle voedingsstoffen die ik hierboven noemde: omega-3, vitamine D, vitamine K, jodium, selenium en magnesium, alsmede de voor de opname en verwerking ervan behulpzame stoffen vitamine A, vitamine B6, taurine en L-glycine. Richard heeft deze formule de naam Vitaily (elke dag vitaal) meegegeven.

Toen ik dit las werd mijn hart blij en werd ik super enthousiast. Ik besloot meteen om deze geweldige oplossing voor die  ‘supplementen chaos’ aan iedereen door te geven die het maar horen wilde.

Wat kost Vitaily ?

€ 2,- per dag (bij een maandbestelling), de kosten dalen bij een kwartaal- of jaarbestelling.
Vitaily Basis is  goedkoper dan losse supplementen en andere multivitaminen van dezelfde kwaliteit. Je koopt namelijk rechtstreeks van de producent, zonder tussenhandelaren.

Eerst uitproberen?

Wanneer je Vitaily een maand wilt uitproberen, kun je gebruikmaken van een speciale code, namelijk Praktijkunify.
Wanneer je die kortingscode invoert bij je bestelling, krijg je € 7,50 korting.

Bestel Vitaily hier: https://vitaily.nl/ref/54/, en lees nog meer over dit fantastische product.

Ingrediënten & gebruik

Neem de inhoud van 1 dagverpakking per dag bij voorkeur met een glas water bij een maaltijd. Eén verpakking Vitaily Basis bevat 30 dagdoseringszakjes.

Ingrediënten per dagdosering % RI
Omega 3 capsule met vitamine D3 & K2 1 softgel
Omega 3 vetzuren 1000 mg *
– Waarvan eicosapentaeenzuur (EPA) 400 mg *
– Waarvan docosahexaeenzuur (DHA) 300 mg *
Vitamine A (retinol) 400 mcg 50%
Vitamine D3 (3.000 IE) 75 mcg 1500%
Vitamine E (D-alfa-tocoferol concentraat) 10 mg 83%
Vitamine K2 (MK-7) 45 mcg 60%
Magnesium Plus 2 tabletten
Magnesium (bisglycinaat) 400 mg 107%
Jodium (kaliumjodide) 100 mcg 67%
Selenium (L-selenomethionine) 30 mcg 55%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat, actieve vorm) 1.0 mg 71%
Taurine 200 mg *
L-glycine 200 mg *

Overige ingrediënten

In tablet: microkristallijne cellulose, natrium carboxymethyl cellulose, leucine en HPMC.
In capsule: visolie, gelatine (uit vis), glycerine en water.
Vitaily Basis is een voedingssupplement in de categorie multivitaminen en is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl. Droog, koel en donker bewaren.

Waarschuwing

  • Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (door de dosering van vitamine D)
  • Overschrijd niet de aanbevolen dosering.
  • Gebruik niet als de verzegeling van de verpakking is beschadigd bij aankoop.
  • Raadpleeg eerst je dokter wanneer je onder behandeling staat voor een medische aandoening, als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.

Vitaily is onder GMP en IFS (kwaliteitscontroles) geproduceerd en de visolie heeft het duurzame MSC-keurmerk. Het zakje (de biofolie) is composteerbaar, dus kan na gebruik gewoon bij het groenafval.

Vanuit de praktijk zie je dat bijna iedereen tekorten heeft aan magnesium, vitamine D3, vitamine K2, jodium, selenium en omega-3. In het moderne leven is het bijna onmogelijk om optimaal concentraties van deze essentiële gezondheid bevorderende stoffen binnen te krijgen.

– Drs. Richard de Leth

Bestel Vitaily hier.

https://vitaily.nl/ref/54/
en lees nog meer over Vitaily.

Neem je kortingscode Praktijkunify mee.
Het scheelt je € 7,50 op een maand- of kwartaalbestelling!