Vitaily, alles in één

Het ‘alles- in-één’ biologische en Vegan voedingssupplementenpakket.

Welke supplementen heb ik nodig?

Noteer de link van deze pagina; zo kun je in de toekomst makkelijk weer bestellen wanneer Vitaily je goed bevalt.

Bestel Vitaily hier: https://vitaily.nl/ref/54/

Met de code Praktijkunify krijg je bovendien eenmalig € 7,50 korting op een proef/maand pakket of op het flexibele Vitaily abonnement. ACTIE: Nu tot 1 April 2023 € 10,- korting.

Wat moet ik slikken?

Met al die verschillende adviezen en de grote variatie aan supplementen die er tegenwoordig te koop zijn, wist ik op een gegeven moment niet meer wat ik moest slikken en ook niet of het nog bij elkaar paste. Bovendien heeft iedereen een basishoeveelheid aan vitamines en mineralen per dag nodig en kwam ik er dus ook nog eens achter dat veel merken te weinig vitamines en mineralen in hun supplementen stopten. Ik bleef dus een te kort houden en zag op een gegeven moment, met die kast vol potjes en flesjes vol vitaminen, mineralen, kruiden en andere aanvullingen, door de bomen het bos niet meer.

Herkenbaar? Lees dan verder…

Heb je eigenlijk wel supplementen nodig?

Wanneer je biologisch-dynamische voeding gebruikt (dat is voeding die verbouwd wordt in een natuurlijk en rijk ecosysteem zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen) en jij jouw  voeding goed varieert, dan heb je volgens mij geen aanvullingen nodig. Dat geldt in ieder geval wanneer je daarnaast weinig stress hebt, gezond bent en beschikt over een goede spijsvertering.

Tja en daar gaan we al…

De meeste mensen eten namelijk niet (100%) biologisch-dynamisch en ze eten ook niet voldoende gevarieerd. Daarbij komt dat veel mensen stress hebben, niet écht gezond zijn en dat, zeker,  hun spijsvertering te wensen overlaat.

Tja en daar gaan we nogmaals…

Niet-biologisch-dynamische voedingsmiddelen zijn belast met pesticiden. Bovendien zijn ze – vaak sterk – verarmd in voedingswaarde doordat ze ofwel in grond staan die met kunstmest is bewerkt, ofwel helemaal niet meer in de aarde, maar op zogenaamd substraat. (een soort plantaardige bio-industrie). Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen die voor hun gevoel behoorlijk goed eten, toch allerlei tekorten blijken te ontwikkelen, zeker wanneer er sprake is van stress en/of de gezondheid niet optimaal is. Dan is het verbruik van vitale stoffen in het lichaam namelijk verhoogd of verloopt deze minder efficiënt, terwijl ze bij een niet-optimale spijsvertering ook nog eens de voedingsstoffen die ze wél binnenkrijgen, minder goed kunnen opnemen.

Samengevat…

In onze huidige maatschappij kunnen wij mensen om allerlei redenen flinke tekorten ontwikkelen.

Welke tekorten hebben mensen in het westen?

Een groot deel van de Nederlanders krijgt, via hun voeding,  te weinig omega 3-vetzuren, vitamine K, jodium, selenium en magnesium binnen. Daarnaast is de zonkracht in Nederland een groot deel van het jaar te zwak om voldoende vitamine D te kunnen aanmaken. Daardoor hebben de meeste Nederlanders ook een suboptimale vitamine D-status. Het aanvullen van deze voedingsstoffen met behulp van supplementen lijkt mij dan ook voor velen geen overbodige luxe.

Alles-in-één pakket

Om niet weer te vervallen in de eerder beschreven kast vol potjes en flesjes met vitaminen, mineralen en kruiden van allerlei verschillende merken, is het verstandig je te richten op gezonde(re) voeding plus een no-nonsense basisaanvulling. Zo’n basisaanvulling zou dan dus moeten bestaan uit vitale voedingsstoffen waarvan bekend is dat veel mensen ze tekortkomen. En als dat dan allemaal in een ‘alles in één pakket’ verkrijgbaar zou zijn, in de juiste doseringen en verhoudingen, zou dat toch heel fijn zijn. Het nam in ieder geval voor mij zelf een boel onzekerheid en ‘supplementen chaos’ weg.

Vitaily

alles-in-één

Ook Drs. Richard de Leth werd geconfronteerd met deze dagelijkse ‘chaos’ . Daarom heeft hij, op basis van jarenlange ervaring,  zo’n alles-in-één pakket samengesteld, namelijk één doos met 30 zakjes, voor elke dag van de maand één.

Vitaily Vegan ingrediënten

Wanneer je hoofdzakelijk plantaardige voeding gebruikt, zoals vegetariërs en veganisten, is het raadzaam een andere combinatie van aanvullende voedingsstoffen te gebruiken. Vitaily Vegan bestaat uit 8 krachtige elementen; algenolie, vitamine D3, K2, magnesium, zink, jodium, selenium & vitamine B12. Deze variant is een zinvolle aanvulling op een vegan lifestyle.

Eerst uitproberen?

Wanneer je Vitaily een maand wilt uitproberen, kun je gebruikmaken van een speciale code, namelijk Praktijkunify.
Wanneer je die kortingscode invoert bij je bestelling, krijg je € 7,50 korting.

Bestel Vitaily hier: https://vitaily.nl/ref/54/, en lees nog meer over dit fantastische product.